Ano, máme čas a přijímáme nové klienty. Napište nám a zjistěte, co pro vás můžeme udělat. Kontaktovat

Jak nastavit Conversions API (CAPI) přes Stape.io

Jak nastavit Conversions API (CAPI) přes Stape.io

Možností, jak nastavit Conversions API (CAPI) Gateway je několik. My se dneska podíváme na nastavení přes Stape.io, protože jde o jednoduchý a přímočarý způsob, jak párovat webová data s Meta účty.

12 minut čtení

Co je Conversions API (CAPI)

CAPI vám pomůže s optimalizací reklam na Metě. Jak?

CAPI podobně jako Meta Pixel sbírá data uživatelů z vašeho webu. Na rozdíl od Pixelu nemají na Conversions API vliv blokování ani konec cookies třetích stran. Je tak otázkou času, kdy bude na CAPI muset přejít každý, protože Pixel přestane fungovat. 

S CAPI získáte přesnější data a snížíte si tím cenu za akci. Další výhodou CAPI je také schopnost obejít blokátory reklam. Ale stejně jako u Pixelu ani CAPI se nesmí spustit bez souhlasu uživatele.  

Pixel vs CAPI – potřebujete oboje?

Potřebujete CAPI, když používáte Pixel? 

Jasně. 

CAPI vám dá stejná data jako Pixel. Ten je ale získává získává prostřednictvím cookies, které čím dál častěji blokují buď sami uživatelé, nebo rovnou jejich prohlížeče. 

Sama Meta doporučuje používat kombinaci Pixelu a CAPI.

Pixel neumí pracovat s blokátory reklam a s nástroji k maskování aktivit na internetu. Pokud používáte pouze Pixel, můžete přicházet až o značnou část událostí.

Meta pixel a Conversions APIRozdíl mezi Meta Pixelem a Conversions API

Možnosti nastavení CAPI

Možností, jak CAPI nastavit, je několik. 

Pokud chcete mít maximální kontrolu, nejspolehlivější je přímá integrace CAPI prostřednictvím kódu, která však vyžaduje zásah programátora přímo do vašeho webu. 

O něco jednodušší možnost, která je zdarma a nevyžaduje zásah programátora, je nastavení přes bránu conversions API. Postup je o něco náročnější než nastavení přes Stape.io nebo partnerské platformy.

Dalším způsobem nastavení CAPI je prostřednictvím obchodních platforem jako je Shoptet, Shopify, Woocommerce a další. Seznam všech podporovaných platforem najdete na stránce podpory na Facebooku. Tento způsob je jedním z nejjednodušších. 

K nastavení můžete využít také Google Tag Manager (GTM) nebo na dalších partnerských platformách společnosti Meta. Při využívání GTM je potřeba zaplatit drobný měsíční poplatek za virtuální server, bez kterého to nefunguje. 

Kromě řešení CAPI v rámci Shoptetu a dalších krabicových řešení je nastavení přes služby jako je Stape.io, které jsme vyzkoušeli u našeho klienta.

Nastavení CAPI přes Stape

Jedním z implementace CAPI je prostřednictvím služby Stape, což je extrémně jednoduché a efektivní řešení. Meta Capi Gateway stojí 10 USD měsíčně. Za tuto cenu můžete sledovat až 10 000 událostí. Pokud by vám to nestačilo, ve verzi Unlimited za 100 USD nabízí Stape sledování až 200 000 000 událostí za měsíc.

Jak nastavit CAPI přes Stape

  1. Běžte na Stape.io.
  2. Pokud se neprokliknete přes odkaz ⬆️, najděte si na stránce produkty (Products) a vyberte Meta Conversions API Gateway Hosting.
  3. Na stránce klikněte na velké zelené „Start 7-days trial”, což vás dostane na stránku s registrací.
  4. Vyplňte své údaje – e-mail, jak chcete svou CAPI Gateway pojmenovat a umístění serveru, na kterém běží váš e-shop (ve většině případů půjde o Evropu).
  5. V tuhle chvíli vám do e-mailu přijde potvrzení, že jde opravdu o vás a hlavně odkaz na stránku, kde si vytvoříte heslo a dostanete se do svého účtu.
  6. Další krok je volba tarifu a zadání platební karty – to ale můžete přeskočit, stačí zvolit možnost „Add card later” neboli přidat kartu později. Možnost se schovává až úplně dole, pod potvrzením vstupu do 7denní zkušební verze. 

Tím máte první část za sebou, ale ještě vás čeká vytvoření účtu v centru Conversions API Gateway.

  1. Klikněte na Finish CAPIG setup
  2. Opět zadejte svůj e-mail a vytvořte si nové heslo
  3. Teď už jste na své CAPIG nástěnce
  4. Dál je potřeba přidat zdroj dat. 
  5. Klik na „Add data source”.
  6. Get started.
  7. Teď vás čeká udělení klasického souhlasu s propojením CAPIG od Stapu k Facebooku.
  8. Tím umožníte Stapu zapnout rozšíření Meta Business a dělat to, kvůli čemu to všechno děláte.
  9. Nakonec ještě vyberte svůj Business Manager účet, pixel a parametry informací, se kterými chcete pracovat.
  10. Odklikejte oprávnění a klikněte na done. Ale k tomu aby bylo opravdu hotovo musíte ještě zkontrolovat připojení k Meta Business, povolit sdílení tokenu s webem a nakonec to všechno naposledy potvrdit. A teď máte fakt hotovo a můžete začít Conversion API Gateway používat.

Jo. Vypadá to na dlouhý seznam, ale ve skutečnosti je o opravdu pár kliknutí. A data, která s CAPI získáte, za tu chvíli práce rozhodně stojí.

Budete moc lépe optimalizovat reklamu, získáte lepší přehled o výsledcích kampaně a díky tomu se třeba dostanete i na nižší cenu za akci. 

To za těch pár minut stojí, ne?

Nepřehlédněte Jen pozor ať máte nastavené stejně odesílané informace jak z frontendu tak z backendu. Facebook si vezme tu první událost, která mu přijde a tu druhou zdeduplikuje (neobohacuje). Tedy pokud máte například na backendu nastavené zasílání méně informací a frontend bude blokován, Facebook dostane realně méně dat.

Další články z našeho blogu

10 minut čtení

Flash akce: jak udělat z obratu 370 tisíc přes 2,1 milionu za den

Za den se díky Metě dají udělat i takové šílené obraty. Jen musíte vědět jak na to. A protože své zkušenosti rádi sdílíme, v článku vám postup popíšeme. Ale pozor. Rozhodně to není akce pro každého.

12 minut čtení

Co jsme se naučili z 28 mega utracených na Facebooku v 2019

Existuje milion rad a návodů, jak na Facebooku vydělat bambiliony. Mají ale jeden společný problém - většina nefunguje. Proto jsme se rozhodli začít sdílet, co funguje v Čechách nám. Můžete si z toho vzít inspiraci a použít to ve svém byznysu. Minulý rok jsme nějakou kačku na Facebooku utratili a o zkušenosti se rádi podělíme.

7 minut čtení

4 přístupy k Facebook reklamě v době krize

Tohle nebude první článek na tohle téma, co přečtete. Pravděpodobně ale první, co vám dá konkrétní tipy k Facebook reklamě. Sepsali jsme náš postup u klientů v době krize. Tak nažhavte myšítko a jdeme na to.

Vyděláme vám na výkonnostních kampaních na Facebooku a Instagramu

Svěřte je profíkům s prokazatelnými výsledky. #konverzimzdar

12

let zkušeností a praxe

Byli jsme u začátků sociálních sítí a neustále se zlepšujeme.

8+

Specialistů v týmu

Každý specialista je si roven.
Juniory v týmu nemáme.

12

zemí po celé Evropě

Postaráme se o vaše kampaně i v zahraničí.

30k – 10mio

měsíční rozpočty klientů

Máme velké i malé klienty, zvládneme vše.

 

Nezávazná poptávka

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů